Mobil

Kifestőtől robbanó madarakig: 5 Android alkalmazás karácsonyra

Az év vége környéke nem csak az ünneplésről szól. Utazunk családtagtól családtagig, kissé belefásulunk a karácsonyi vacsorákba, és ébren forgolódunk a bejgli-túladagolástól. A telefon ilyenkor is kéznél van, és akár az ünnepi lazításban is segíthet.

Ünnep a háttérben

Az Xmas Snowflakes LWP alkalmazással a telefon háttérképét cserélhetjük le egy mozgó, karácsonyi látképre. Ráadásul az így kapott kép interaktív, apró ajándékokért próbáljuk meg elkapni a hópelyheket. Az alkalmazásban háromféle kép, 10 különféle hópehely közül választhatunk, és azt is megadhatjuk, hány pihe szitáljon a háttérben, és milyen sebességgel.

Keretbe foglalva

A mobilos alkalmazásboltokban egyre több appot találunk az ünnepi fényképezés, és a fotók karácsonyi díszítésének megkönnyítésére. Elég csak beírnunk a Christmax (vagy Xmas) Photo szavakat, máris tömkelegével érkeznek a találatok. Ilyen például az Xmas Photo Frames, amely meglévő mobilos fotóink köré varázsol ünnepi témájú keretet húemberrel, karácsonyfadísszel és minden egyéb ilyenkor megszokott grafikai elemmel. A keretek kiválasztása mellett a fotókat is elláthatjuk effektekkel, végül az elkészült alkotásokat megoszthatjuk Instagramon, Facebookon, de el is küldhetjük az ismerősöknek, családtagoknak.

Ki grafikus, ki festő

Az Xmas Doodle a gyerekeknek segíthet átvészelni azt az időszakot, míg a felnőttek az ünnepi asztalnál áttérnek a politikára és egyéb, számukra unalmas témákra. Az alkalmazásban 60 különféle előre megrajzolt téma közül válogathatunk, melyet aztán szabadon kifesthetnek a kicsik, de lehetőség van arra is, hogy üres “papírra” rajzolgassanak teljesen szabadon. A színezés folyamatát az elkészült mű elmentése után egy gyorsított kisfilmen is újra lehet nézni.

A katica kreatív karácsonya

A Beyond Ynth Xmas Edition önállóan is játszható, de jól láthatóan a nagy sikerű logikai játék karácsonyi kiadása. A kapandok célja, hogy a katica(-szerű) főhős a különféle dobozok megfordításával, tárgyak átrendezésével megszerezze az egyes pályákon elrejtett ajándékokat, majd eljusson a kijáratig. A kombinációs képességet és ügyességet igénylő játék nem csak gyerekeknek jelent jó szórakozást, egy kis agytornára vágyó felnőttek is bátran kipróbálhatják.

Mérges mikulásmadarak

Az Angry Birds sorozatot talán már senkinek sem kell bemutatni. Az Angry Birds Seasons ezen a szérián belül egy olyan alkalmazás, melyben a csúzliból kilőhető, malacokra vadászó madarak különféle évszakokra, ünnepekre jellemző pályákon rombolhatják az ellenség bázisait. Természetesen van karácsonyi pálya is sok hóval, fenyővel, és még piros orrú, rénszarvasnak álcázott malacokkal is, akik jó esetben szintén az általunk irányított madárkák áldozatául eshetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik