Mobil

Titkos androidos okostelefon a Nokiától

Hamarosan érkezik egy Nokia brandes vadonatúj készülék, mely a pletykák szerint ismét Android szoftvert futtat.

A Microsoft a közelmúltban ugyebár felvásárolta a Nokia készülékgyártó üzletágát, így a Nokia Lumia okostelefonok egy ideje már a Microsoft Devices Group gondozásában látnak napvilágot, illetve nemrégiben már az első Microsoft Lumia márkajelzésű mobilról is lehullott a lepel. Ennek megfelelően joggal vélhettük úgy, hogy a Nokia brand sajnos a kukában végzi majd, legalábbis ami a kézzel fogható készülékek piacát illeti, nemrégiben azonban kiderült, hogy szerencsére tévedtünk.

Novemberben ugyanis megérkezett a Nokia N1, mely ugyan nem egy smartphone, ellenben az egyre zsúfoltabb tabletpiacon mindenképpen ígéretes próbálkozásnak tűnik. Nem árt tisztázni, hogy a Nokia N1-et nem maga a finn Nokia gyártja (a szerződések szerint nem is tehetné), hanem a Foxconn, vagyis tulajdonképpen arról van szó, hogy szigorú minőségi és design elvárások mentén a Nokia áruba bocsátotta a márkanevét.

Most pedig ismét egy újabb Nokia termékről szólnak a híradások, mely nem más, mint a Nokia C1 nevezetű okostelefon, mely az N1-hez hasonlóan Android operációs rendszert futtat. Ez a hivatalos formában várhatóan valamikor 2015 elején bemutatandó készülék többek közt egy Intel chipsetet, illetve 2 GB RAM-ot tudhat magáénak, integrált flashmemóriája pedig 32 GB kapacitású. Az 5 colos képátlójú érintőkijelző 1280×720 pixeles felbontással bír, a mellette elhelyezett kamera 5 megapixeles felbontású, a hátoldali főkamera révén pedig maximum 8 megapixeles felbontású képek készíthetők.

Megjegyzendő, hogy nem az Android 5.0 (Lollipop) szoftveres és Nokia Z Launchert kapó C1 lesz a Nokia első androidos okostelefonja: idén februárban jelent meg a zöld robotos alapokon nyugvó Nokia X, X+ és XL, majd pedig júniusban mutatkozott be az X2, ezek a készülékek azonban csak igen visszafogott sikereket értek el. A C1-ről jelenleg sajnos csak egy ilyen rossz minőségű, kisméretű fotó áll rendelkezésünkre:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik