Mobil

A Nokia még mindig az Apple előtt

Sokan talán nem gondolnánk, mindenesetre tény, hogy a Nokia még mindig több mobilt ad el, mint az Apple.

Az okostelefon piacot ugyebár már jó ideje a dél-koreai Samsung uralja, a második helyen pedig az amerikai Apple található, melyet három kínai gyártó, a Huawei, a Xiaomi és a Lenovo követ a sorban. De mi van akkor, ha nem csak az okostelefonok piacát nézzük, hanem a komplett mobiltelefon szektort?

Nos, a smartphone-ok és a featurephone-ok összesített piacát is a Samsung uralja: a vállalat az idei esztendő harmadik negyedévében a Gartner adatai szerint mintegy 94 millió mobilt adott el. A második helyen viszont még mindig a jó öreg Nokia található, ugyanis az említett időszakban 43 millió olyan készüléket adtak el, melyen Nokia márkajelzés volt látható. Zárójelben megjegyzendő, hogy a Nokia egy évvel korábban még 63 millió készüléket adott el.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az az Apple léphet fel, mely 38 millió készüléket adott el a harmadik negyedévben, a negyedik pedig a közel 19 milliós eladási darabszámot produkált LG. Ezután a Huawei, a TCL, a Xiaomi, a Lenovo, a ZTE és a Micromax következik a sorban. A Gartner közlése szerint 2014 harmadik negyedévében globálisan mintegy 455 millió mobiltelefont adtak el, és ezen mennyiségből körülbelül 301 millió példány volt okostelefon kategóriás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik