Mobil

Ezt utáljuk legjobban az okostelefonokban

Egy friss felmérés szerint a gyorsan merülő mobil zavarja leginkább a hazai okostelefon-felhasználókat.

Az okostelefonnal rendelkezők számára a legnagyobb problémát a készülékeik akkumulátorainak rövid üzemideje okozza, tovább sokan panaszkodnak a túlárazott modellek miatt is, az 50 év feletti internetezők kétharmada pedig még mindig nem használ okostelefont.

Az NRC reprezentatív felmérése szerint a hazai 18-75 éves internetezők közel kétharmada használ okostelefont. Az arány a fiatalabb korosztálynál a legmagasabb, a 18-29 évesek 79 százaléka, a 30-39 évesek 71 százaléka, míg az 50 felettiek mindössze egyharmada rendelkezik internetezésre is alkalmas készülékkel. Céges okostelefonja a legnagyobb arányban a 30-39 éves korosztálynak, a budapesti lakosoknak (9-9%) és a felsőfokú végzettségűeknek (13%) van.

A mai telefonokkal kapcsolatban a legnagyobb probléma, hogy ha intenzíven használjuk őket, akkor nagyon gyorsan lemerülnek. Ennek megfelelően rendkívül magas, 74 százalék azoknak az aránya, akik elégedetlenek készülékük akkumulátorának üzemidejével. A válaszadók nem csupán gyakran panaszkodnak erre, de annyira súlyosnak érzik a kérdést, hogy az okostelefonnal rendelkezők fele szerint az akkumulátorok üzemidejének növelésével kellene kezdeni a készülékek fejlesztését. Ezalatt az árcsökkentést csak 12 százalékuk, a sebesség növelését pedig csupán 8 százalékuk tartja a legfontosabb prioritásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik