Mobil

Mindent letarol az Android

A kis zöld robot töretlen lelkesedéssel menetel előre és egyre nagyobb piacrészt kebelez be.

A Gartner piackutató cég legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az idei esztendő harmadik negyedévében 301 millió okostelefont adtak el világszerte, és ebből 250 millión Android operációs rendszer teljesített szolgálatot. Ez alapján elmondható, hogy a Google mobil szoftvere immár nem kevesebb mint 83,1 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik – összehasonlításképp, egy évvel ezelőtt az Android kereken 82 százalékon állt.

A harmadik negyedév során 38 millió iPhone került forgalomba, vagyis az iOS piacrésze jelenleg mintegy 12,7 százalékra tehető, vagyis az almás platform is növekedni tudott egy év alatt, hiszen akkor még csak 12,1 százalékon állt.

Windows Phone szoftveres telefonból a jelzett időszakban csak 9 millió példányt adtak el, vagyis mindössze 100 ezerrel többet, mint egy évvel korábban, ily módon pedig a Microsoft platformjának részesedése 3,6 százalékról 3 százalékra mérséklődött. A BlackBerry is szenved, ugyanis az elmúlt 12 hónapban 1,8 százalékról 0,8 százalékra olvadt a piacrésze.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik