Mobil

Már gyárilag okostelefonokra telepítik az Ubert

Minden jel arra mutat, hogy az Uberben világszerte igen sokan látnak fantáziát.

Az Egyesült Államokban a Sprint mobilszolgáltató cég bejelentette, hogy a forgalomba kerülő Android szoftveres okostelefonjainak túlnyomó részére mostantól gyárilag feltelepítik az Uber alkalmazást. Ezen túlmenően pedig a vásárlók egy 20 dolláros Uber kedvezményt is kapnak, és ez a két tényező így együtt igen komoly lökést adhat a szolgáltatás térnyerésének.

Az Uber öt évvel ezelőtt indult el és jelenleg negyvenöt ország több mint kétszázhúsz nagyvárosában használható. Ja és hogy mégis miről szól? Nos, az Uber nem más, mint egy közösségi taxi szolgáltatás: a felhasználók az okostelefonjukra telepített alkalmazás révén rendelhetnek maguknak egy autót, melyet nem profi taxis, hanem egy az Uberbe beregisztrált úgymond hétköznapi sofőr vezet.

Budapesten egészen a közelmúltig csak a nagyon hasonló elven működő Wundercar szolgáltatás volt elérhető, november közepén azonban végre elindult a sokak által várva várt Uber is, mely tényt a taxis társadalom nem kevés ellenállással fogadta. A hagyományos taxis közlekedésnél olcsóbb Uber használatakor a sofőr és az utas között nincs közvetlen pénzmozgás, az utazás díját ugyanis az Uber vonja le az utas számlájáról, majd pedig annak nyolcvan százalékát átutalja a sofőrnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik