Mobil

Friss kémfotókon az 50 megapixeles mobil

Amennyiben minden jól megy, akkor jövő év elején végre be fog mutatkozni a szuperkamerás Lumia 1020 utódja.

Az elmúlt időkben számos különböző remek kamerás mobil látott napvilágot, azonban mind közül sokan továbbra is a tavaly nyáron debütált, 41 megapixeles Nokia Lumia 1020-at tartják a legjobbnak, még pedig hatalmas képszenzora, nagy felbontása, illetve remek optikai képstabilizátora miatt. Jó hír, hogy hamarosan érkezik a készülék utódja, melyről most vadonatúj kémfotók érkeztek.

 

A McLaren fejlesztésű kódnevű Microsoft Lumia 1030-ban állítólag egy nem kevesebb mint 50 megapixeles felbontású képérzékelő rejtőzik, melyet a japán Toshiba gyárt és az elődjénél mindenképpen nagyobb lesz, azt viszont nem tudni, hogy a szenzor pontosan mekkora méretű lesz. Érdekesség, hogy az új jövevényben nincs hagyományos xenon vaku, melyet egy negyedik generációs és az átlagnál jelentősen nagyobb fényerejű LED-segédfénnyel próbál meg helyettesíteni a finn, pontosabban immár amerikai gyártó.

 

A várhatóan a 2015-ös Mobil Világkongresszuson debütáló, négymagos chipsetes, 2 GB RAM-os és Full HD érintőkijelzős Lumia 1020 utód a mellékelt fotókon vehető szemügyre, bár egyes források szerint ez még korántsem a végleges modell.

 

 

Ajánlott videó