Mobil

Vége a dalnak, leváltják a kifutó Google telefont

A Nexus 6 érkezését követően hamarosan eltűnhetnek a boltokból a Nexus 5 mobilok.

A Google tavaly októberben az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerrel együtt jelentette be az LG által gyártott Nexus 5-öt, melynek idén októberben Nexus 6 néven érkezett meg az Android 5.0 (Lollipop) szoftveres és Motorola által gyártott, jóval nagyobb méretű utódja. Egy most napvilágot látott jelentés szerint az LG-nél a napokban leállt a Nexus 5 gyártása, viszont a relatíve kompakt Nexus modellre vágyók számára jó hír, hogy a raktárkészletek egy ideig még biztosan ki fognak tartani. A Google szóvivője szerint a Nexus 5 a jövő első negyedévében még forgalomban maradhat.

A készülék előlapját egy egész pontosan 4,95 colos képátlójú LCD uralja (Nexus 6: 6 col), mely elsősorban 1920×1080 pixeles felbontásáról, 445 ppi-s pixelsűrűségéről, illetve Gorilla Glass 3-féle védelméről ismerszik meg. A korrekt sebességre a Qualcomm felsőkategóriás Snapdragon 800-as chipkészlete jelent garanciát, mely egyrészt négy darab 2,3 GHz-es Krait 400-as processzormagot, másrészt pedig egy remek Adreno 330-as GPU-t vonultat fel. A RAM 2 GB-os, a kiviteltől függően 16, illetve 32 GB-os integrált flashmemória pedig microSD-slot hiányában szokás szerint nem bővíthető.

 

Az előlapi kamera 1,3 megapixeles felbontású, a hátoldali fényleső révén pedig maximum 8 megapixeles fotók készíthetők. Az f2,4-es fényerejű optika mögött egy 1/3,2 colos képszenzor teljesít szolgálatot, sötétben pedig remek szolgálatot tehet az optikai képstabilizátor, csakúgy mint az elmaradhatatlan LED-segédfény. A 137,8×69,2×8,6 milliméter méretű Nexus 5 130 grammot nyom a mérlegen. Az energiaellátásról egy nem túl combos, 2300 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel még a vezeték nélküli töltési lehetőség, az LTE/HSPA+ adatátvitel, az a/b/g/n/ac szabványú dual-band Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, illetve az NFC.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik