Mobil

Kihátrál a Windows Phone mögül a Huawei

Még mindig csak lassan növekszik a Windows Phone tábora, egy fontos gyártó pedig máris kiszáll az üzletből.

Szegény Windows Phone rendszert az ág is húzza. Persze erről a fejlesztő Microsoft is tehet, amely annak idején a 7-es verzióval fájdalmasan későn lépett be a mobil operációs rendszerek piacára, addigra az iOS és az Android szépen felosztotta az okostelefonos és tabletes vásárlóközönséget maguk között. A kezdeti időszakban aztán panaszkodtak rá a fejlesztők és a felhasználók is eleget, és bár a most 8.1-es verziónál járó rendszer népszerűsége csigalassúsággal növekedni kezdett, Nokia felvásárlás ide, olcsóbb készülékek oda, a Windows Phone még mindig messze van a két uralkodó mobilos platform részesedésétől.

Annak ellenére, hogy a Nokia beolvasztásával a Microsoft szert tett egy “belső” telefon-hardveres részlegre, még így is nagy szüksége lenne arra, hogy a többi nagy készülékgyártó is ontsa magából a windowsos mobilokat. Ehelyett azt láthatjuk, hogy egyre kevesebb csempés újdonság csúszik le a “Microsofton kívüli” gyártósorokról, és most az egyik legfontosabb hardvergyártó kerek perec ki is jelentette, hogy nem készít több mobilt a Microsoft rendszerével.

A kínai Huawei az évek során az egyik legfontosabb, legnagyobb darabszámot termelő gyártóvá vált, ezért elég nagy érvágás, hogy nyilatkozatuk szerint kiszállnak a “csemperagasztásból”. Joe Kelly a vállalat nemzetközi kommunikációs vezetője a The Seattle Times-nak nyilatkozva elmondta, hogy egyszerűen nem éri meg windowsos telefont gyártani, sem nekik, sem pedig a többi piaci szereplőnek.

Így egyelőre a “Micronokiasoft” saját készülékein múlik, hogy a jövőre, már Windows 10 néven érkező rendszert népszerűbbé tegyék, mellettük egyelőre csak a HTC jelezte a csúcs-gyártók közül, hogy tervezi az új Windows-ra épülő új telefon megjelentetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik