Mobil

A BlackBerry nem halott: itt a Classic

Bár nagyot bukott az egykori okostelefon-király, azért szolgál még újdonságokkal.

Annak idején az okostelefonos világ úttörőjének számított a BlackBerry (azaz korábbi nevén Research In Motion), ám az iPhone-ok és az androidos készülékek megjelenése, az egyszerűbb kezelőfelületek és népszerűbb alkalmazási módok gyakorlatilag elsöpörték a céget. Egy alapos átalakulás után már csak üzleti felhasználású készülékekre és rendszerekre specializálódtak, de akadnak még érdekes újdonságaik.

Első idei durranásuk az ultravékony, a neve mellett a formájában is egy útlevélre emlékeztető Passport volt, de nemrég Classic néven is kiadtak egy modellt, amely formatervezésében a korábbi BlackBerry hagyományokhoz nyúl vissza. Természetesen megmaradt a fizikai billentyűzet, amely még mindig a cég telefonjainak legjobban hangzó reklámszlogenje. Hardveres téren persze nem számít csúcskészüléknek a Classic, az elődnek számító Q10-hez képest, és az egyéb gyártók készülékeihez képest sem. 1,5 gigahertzen ketyegő rendszerchip, 2 gigabájt RAM, 2515 mAh kapacitású akku, a hátlapon egy 8 megapixeles kamera jellemzi, a rendszer a BlackBerry OS 10.3.1-es változata.

Természetesen itt is elérhető lesz az androidos alkalmazások telepítésének lehetősége, amelyet többek között az Amazon alkalmazásboltján keresztül lehet megtenni. Az alábbi videó szemléltetheti a telefon főbb jellemzőit, amelyet tőlünk nyugatabbra 450 dollárért árulnak, és az első néhány héten több mint hatszázezer fogyott belőle. Úgy tűnik, a cégvezetők egy része még mindig nehezen vált márkát…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik