Mobil

Galaxy S5: itt az Android 5.0 frissítés

A Samsung idei csúcsmobilja már meg is kezdheti az intenzív nyalókázást.

Bár a Samsung idén eddig a várakozásoknál kevesebb Galaxy S5 csúcskészüléket adott el, nyílt titok, hogy világszerte felhasználók milliói várják azt, hogy KitKatről Lollipopra frissíthessék hőn szeretett mobiljukat. Nos, ezzel kapcsolatban jó hír, hogy a Samsung már meg is kezdte az Android 5.0 update terítését.

Első körben az SM-G900F típusjelzésű Galaxy S5 modelleken érhető el a Lollipop frissítés, még pedig Lengyelországban, de hamarosan várhatóan világszerte megkezdődhet a tömeges frissítés. Megjegyzendő, hogy a rivális LG első körben ugyancsak Lengyelországban tette elérhetővé a G3-as high-end telefon Lollipop szoftverét – ez utóbbi (V20A) ott már novemberben felbukkant, nálunk viszont csak ezen a héten, de legalább már javított formában (V20C).

A Samsung Galaxy S5 LRX21T verziójú frissítését FOTA (Firmware Over The Air) módon, illetve a gyártó Kies szoftverével egyaránt fel lehet telepíteni. A procedúra előtt ajánlott biztonsági mentést készíteni a telefonon lévő tartalmakról, ezenkívül pedig érdemes letakarított készülékre felrakni a Lollipopot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik