Mobil

50 megapixeles mobillal sokkol a Microsoft

Amennyiben minden jól megy, akkor jövő év elején végre be fog mutatkozni a Lumia 1020 utódja.

Az elmúlt időkben számos különböző remek kamerás mobil látott napvilágot, azonban mind közül sokan továbbra is a tavaly nyáron debütált Nokia Lumia 1020-at tartják a legjobbnak, még pedig hatalmas képszenzora, nagy felbontása, illetve remek optikai képstabilizátora miatt. Jó hír, hogy hamarosan érkezik a készülék utódja.

A McLaren fejlesztésű kódnevű Microsoft Lumia 1030-ban állítólag egy nem kevesebb mint 50 megapixeles felbontású képérzékelő rejtőzik, melyet a japán Toshiba gyárt és az elődjénél mindenképpen nagyobb lesz, azt viszont nem tudni, hogy a szenzor pontosan mekkora méretű lesz. Érdekesség, hogy az új jövevényben nincs hagyományos xenon vaku, melyet egy negyedik generációs és az átlagnál jelentősen nagyobb fényerejű LED-segédfénnyel próbál meg helyettesíteni a finn, pontosabban immár amerikai gyártó.

A várhatóan a 2015-ös Mobil Világkongresszuson debütáló, négymagos chipsetes és Full HD érintőkijelzős Lumia 1020 utód az alábbi fotókon vehető szemügyre, bár egyes források szerint ez még korántsem a végleges modell.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik