Mobil

A nagy iPhone-ok falhoz állítják az iPadeket

A legújabb almás mobilokat sokan már nem a tabletek mellett, hanem azok helyett is használják.

Az iPhone-ok iránt rajongók többsége egészen a közelmúltig meg volt győződve arról, hogy a phabletek egyértelműen ördögtől való dolgok, és a 4 colos képátlójú mobiltelefonok minden felhasználásra tökéletesen megfelelnek. Aztán idén végre kijöttek az első nagyobb kijelzős iPhone-ok, és a jelek azt mutatják, hogy az Apple vásárlók nagyon gyorsan meg tudtak barátkozni a 4,7 colos, illetve 5,5 colos kijelzőmérettel.

Az Apple a vadonatúj iPhone 6 okostelefonok remek eladási mutatói miatt várhatóan a mostani negyedévet is rekord eredménnyel fogja zárni, azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy a nagykijelzős almás mobilok kannibalizálják az Apple saját piacát – egész konkrétan a 7,9, illetve 9,7 colos iPadeknek tesznek keresztbe.

Egy friss felmérés szerint az iPhone 6 Plus tulajdonosok már 80 százalékban a mobiljukat nyomkodják és csak 20 százalékban használják Apple tabletüket. A némileg kisebb kijelzős iPhone 6-ot használók körében a mobilhasználat 72 százalékon áll, vagyis ők 28 százalékban használják még az iPadjeiket. Ezzel szemben a sokak által egyszerűen csak “egérmozi”-nak csúfolt iPhone 5s-t birtoklók 55 százalékban használnak mobilt és 45 százalékban tabletet. Mindez összhangban áll azokkal az előrejelzésekkel, melyek szerint 2014 az első olyan esztendő, melyben a korábbiaknál kevesebb iPadet ad el az Apple. Aki egyébként esetleg még nem olvasta, volna, itt megtalálja az iPhone 6 Plusról készített részletes tesztünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik