Mobil

Kinyírják a legolcsóbb, de még így is drága iPhone-t

Aki vadonatúj iPhone 5c-t szeretne vásárolni magának, már nem sokáig teheti meg.

Az Apple tavaly ősszel jelentette be az iPhone 5s testvérmodelljének tekinthető iPhone 5c-t, melynek eladásai mutatói már a kezdetektől fogva nem valami rózsásak. Mindez többek közt annak következménye, hogy az iPhone 5c nem lett sokkal olcsóbb az iPhone 5s-nél, illetve iPhone 5c helyett sokan inkább egy régi iPhone 5-öt próbálnak meg beszerezni. Ezzel természetesen az Apple is tisztában van, és iparági források szerint a vállalat a jövő év közepén teljesen le is fog állni az 5c gyártásával.

Az iPhone 5c legfontosabb ismertetőjele a számos különböző színárnyalatban készülő, ezúttal fém helyett műanyag borítás. A készülék ezenkívül valamivel nagyobb és nehezebb az iPhone 5/5s-nél – a 124,4×59,2×9 milliméter méretű, illetve 132 gramm tömegű iPhone 5c 1,4 milliméterrel vastagabb és 20 grammal nyom többet a mérlegen, mint feljebb pozicionált testvérei. Az előlapot a már jól ismert 4 colos képátlójú és 1136×640 pixeles felbontású Retina display uralja, a megfelelő számítási teljesítményről pedig az iPhone 5-ből érkezett A6-os chip gondoskodik (iPhone 5s: A7).

 

A készülék hátsó részén egy 8 megapixeles, Full HD videófelvevős kamera található, az előlapon lévő fényleső pedig 1,2 megapixeles felbontású. Említést érdemel továbbá a 100 Mbit/s-os LTE (4G) adatátvitel, az a/b/g/n szabványú Wi-Fi kontroller, a Bluetooth 4.0, illetve az integrált GPS-vevő. A nano-SIM-mel etethető, NFC-t és FM-rádiót nélkülöző iPhone 5c tehát lényegében nem más, mint egy új gúnyába bújtatott iPhone 5. A fehér, kék, zöld, sárga és pink színben támadó iPhone 5c-hez számos színes gyári tok is kapható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik