Mobil

Január elején támad a Sony Xperia Z4 csúcsmobil

A japán gyártó alig több mint egy hónap múlva leplezi le a Z3 utódját.

A Sony szeptember elején jelentette be a nemrégiben általunk is alaposan letesztelt Xperia Z3-at, mely jelenleg a vállalat legnagyobb tudású csúcskészüléke. Az Xperia Z3 a tavasszal érkezett Xperia Z2-t váltja, és a Sony tempóját ismerve vélhetően már senki sem lepődik meg azon, hogy hamarosan érkezni fog az Xperia Z4 is.

A legfrissebb pletykák szerint a január elején a CES 2015 szakkiállításon debütáló Z4-be egy 5,4 colos képátlójú és 2560×1440 pixeles felbontású érintőkijelző kerül, a hatalmas felbontású displayt pedig a korábbi pletykákkal ellentétben még nem a 64 bites Snapdragon 810-es, hanem az eggyel korábbai Snapdragon 805-ös chipset hajtja meg. Az Xperia Z4 már nem 3 GB, hanem 4 GB RAM-ot kap, ezenkívül pedig említést érdemel még a 2/3 colos méretű, 20,7 megapixeles felbontású újgenerációs képszenzorra épülő főkamera, melynek optikája a korábbinál nagyobb fényerővel bír. Szólnunk kell továbbá a 4,8 megapixeles frontkameráról, a 300 Mbit/s-os csúcstempóra képes LTE mobilnetről, a Bluetooth 4.1-ről, illetve a 3420 mAh kapacitású akkumulátorról.

Bízzunk benne, hogy az előzetes információk valós alapokon nyugszanak, és a Sony hamarosan tényleg elő fog rukkolni egy ilyen elképesztő készülékkel. A japánok az Xperia Z4 után egyébként állítólag némileg visszavesznek majd a tempóból, ami azt jelenti, hogy az Xperia Z5 csak egy évvel később, 2016 elején lát majd napvilágot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik