Mobil

Hogyan védhetjük legjobban az androidos mobilunkat?

Lássuk, hogy jelenleg melyik a leghatékonyabb androidos mobilvédelmi eszköz!

Egy független kínai vállalat, a PC Security Labs androidos biztonsági termékeket vizsgáló tesztjén a Kaspersky Internet Security for Android végzett az első helyen. A most publikált teszteredmények szerint a Kaspersky Lab terméke sikeresen felismerte a fenyegetések 99,959 százalékát, és egyetlen téves riasztást sem adott.

A tesztelést az Android 4.x-es változatait futtató mobil eszközökön végezték. Először malware mintákat és legális alkalmazásokat másoltak az eszközök SD-kártyájára, majd telepítették a tesztelt biztonsági terméket és frissítették azt a legújabb verziójára. Ezt követően a tesztelők elindították a szkennelési funkciót, ha a biztonsági termék rendelkezett ilyennel, vagy manuálisan telepítették a minta alkalmazásokat, ha a biztonsági termék csak az automatikus szkennelést támogatta. A tesztelés során az összes helyes malware-észlelést és az összes hibás riasztást rögzítették. Ezeket az adatokat használták a végső tesztsorrend kiszámításához.

 

Összesen 13, különböző fejlesztőktől származó termék vett részt a kutatásban. A Kaspersky Internet Security for Android 2435 minta közül 2434-et felismert, és nem akadályozta meg egyetlen legális alkalmazás telepítését sem. A második legjobb eredményt elérő riválisa, a Bitdefender Antivirus Free csak 2422 rosszindulatú alkalmazást volt képes felismerni, és két téves riasztást is adott – végeredményben a Kaspersky Lab terméke 0,693 ponttal előzte meg a második helyezettet, 99,959 pontot érve el a lehetséges 100-ból. A harmadik helyen a Trend Micro Mobile Security végzett, mely 45 rosszindulati alkalmazást nem ismert fel és kétszer tévesen riasztott.

Az androidos eszközöket célzó fenyegetések egyre változatosabbá és intenzívebbé váltak az elmúlt hónapokban. A Kaspersky Lab által az Interpol-lal együttműködésben végzett legújabb Mobil kiberfenyegetések kutatás szerint a Kaspersky Lab androidos megoldásait használók 3,4 millió fenyegetéssel szembesültek egy 12 hónapos időszak során. Védelem hiányában ezek 59 százaléka végződhetett volna pénzlopással. Ez a statisztika jól illusztrálja, hogy milyen fontos megbízható vírusellenes megoldással védeni androidos eszközeinket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik