Mobil

Nem akarja, hogy lehallgassák a mobilját?

Múlt heti megjelenése óta az App Store legkedveltebb magyar üzleti alkalmazásai közé került a CryptTalk.

Az App Store üzleti alkalmazásainak toplistáján a megjelenésétől számított két nap alatt az első helyre került a mobillehallgatás ellen védő hazai megoldás, a CryptTalk magánfelhasználóknak szóló változata. Az egyéni alkalmazás egy hónapig ingyenesen, minden funkcióval szabadon, korlátlanul kipróbálható, majd havi 9,99 dolláros aktív előfizetéssel, vagy pedig ingyenesen, kizárólag fogadó módban használható tovább a mobilhívások és szöveges üzenetek védelmére – jelentette be a mobilalkalmazást kifejlesztő hazai startup, az Arenim Technologies.

A lehallgatás ellen védelmet kínáló, az App Store-ból letölthető CryptTalk használatához mindössze internetkapcsolatra, illetve iPhone-ra vagy iPadre van szükség. Az App Store-ban szintén megtalálható, kis- és középvállalatoknak kifejlesztett CryptTalk Pro több vállalati funkcióval rendelkezik, ilyen például a biztonságos konferenciahívás. Igaz, vállalatoknak letöltés után nem elegendő egyetlen emailes regisztráció, nekik ügyfélszerződést kell kötniük, viszont ez a felhőalapú, rugalmas szolgáltatás nem igényel saját beruházást, és rendszeres havi cégköltségként elszámolható.

A CryptTalk a jóhiszemű felhasználók, cégek és magánszemélyek természetes védekezési igényét szolgálja ki; a megoldást az Arenim csapata úgy tervezte, hogy a felhasználók kommunikációját még maguk a rendszer fejlesztői se tudják visszafejteni, így egy támadó még a CryptTalk-rendszer terveinek és forráskódjának birtokában sem veszélyeztethetné a rendszer használóinak biztonságát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik