Mobil

Jönnek a hajlékony kijelzős mobilok

A Samsung azt tervezi, hogy már jövőre megkezdi a mobilokba szánt hajlékony kijelzők sorozatgyártását.

Hajlított kijelzős okostelefonokkal nemrégiben az LG és a Samsung is előrukkolt, azonban a G Flex, a Galaxy Round és a Galaxy Note Edge típusjelzésű készülékek közös vonása volt, hogy nem hajlítható, hanem csak gyárilag fixen ívre hajlított képmegjelenítővel bírtak. Itt azonban természetesen nem álltak le az iparági fejlesztések.

A tévégyártók az elmúlt hónapokban már több kiállításon is demózták a nem egyszerűen csak hajlított, hanem valóban hajlékony készülékeket, és amennyiben minden jól megy, akkor a jövő évben az első ilyen jellegű okostelefonok is napvilágot látnak majd. Legalábbis a Samsungnak az a terve, hogy már 2015-ben megkezdje a ténylegesen hajlékony mobilkijelzők sorozatgyártását.

No persze arra azért senki se számítson, hogy ezek a készülékek villámgyorsan elárasztják majd a piacot, ugyanis a Samsung jelenlegi tervei egyelőre csak arról szólnak, hogy a jövő év végén havonta mintegy 30-40 ezer hajlékony mobilkijelző fog készülni. A dél-koreai gyártónak egyelőre még az egyszerű ívelt kijelzőgyártás sem megy túl gördülékenyen, melynek következtében a sokak által várva várt Galaxy Note Edge-ből egyelőre sokkal kevesebb jut a kereskedésekbe, mint a normál kijelzős testvérmodellből, a Galaxy Note 4-ből. A félbehajtható, illetve akár össze is tekerhető mobilok kapcsán egyébként komoly kihívást jelent a gyártók számára, hogy nemcsak a kijelzőt, hanem a telefonok többi alkatrészét is flexibilissé kell tenniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik