Mobil

Újabb fémes pengemobil érkezik

Felröppentek az első pletykák a Huawei készülőben lévő legújabb okostelefonjával kapcsolatban.

A Huawei tavaly jött ki a szupervékony kialakítással és enyhén az iPhone 5-ére hajazó külcsínnel megáldott Ascend P6 okostelefonnal, melynek idén Ascend P7 néven mutatkozott be a lényegében minden tekintetben felturbózott utódmodellje. Nyílt titok, hogy 2015 már az Ascend P8-ról fog szólni – lássuk, hogy jelenleg mit tudhatunk erről a titokzatos jövevényről!

A minden valószínűség szerint már rögtön az év elején a CES 2015 rendezvényen leleplezendő újdonság előlapján az előzetes információk szerint egy 5,2 colos képátlójú érintőkijelző található, mely a legújabb trendektől eltérően még nem QHD, hanem “csak” Full HD felbontású, az előtte elhelyezett üvegborítás szélei pedig speciális lekerekítést kapnak. Az Android 5.0 operációs rendszerű Ascend P8 borítása minőségi fémből készül, és a hátlap állítólag porcelán textúrát fog kapni, bármit is jelentsen ez.

A megfelelő számítási teljesítményre a HiSilicon Kirin 930-as chipkészlet jelenthet garanciát – ez a legmodernebb 16 nanométeres gyártási technológiával készülő chipset nyolc magot tartalmaz, melyek pontos működési frekvenciáját azonban egyelőre még sűrű homály fédi. Végül pedig az árról is ejtsünk néhány szót: a Huawei Ascend P8 várhatóan 399 eurós, vagyis átszámítva mintegy 120 ezer forintos áron nyit majd a kereskedelmi forgalomban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik