Mobil

Felextrázott változatban támad a Galaxy Note Edge

A legfrissebb híradások szerint a Samsung különleges csúcsmodelljéből egy limitált széria is érkezni fog.

A Samsung szeptember elején jelentette be a Galaxy Note 4-et, melynek szeptember végén kezdődött meg a hivatalos forgalmazása, illetve ugyanezen a rendezvényen debütált a készülék különleges testvérmodellje, a Note Edge is. Ez utóbbi okostelefon egyelőre nagyon limitált példányszámban kapható, most pedig felbukkant belőle egy spéci új kivitel.

A 899 euróba (275 ezer forint) kerülő Galaxy Note Edge Premium Edition egyediségét az adja, hogy alapáron jár mellé egy különleges tok, egy kijelző-tisztítókendő, egy tippek-trükkök kiadvány, három év garancia, valamint egy 64 GB kapacitású EVO-szériás microSD memóriakártya. A német piacra szánt készülék első 500 vásárlója között 20 Samsung Experience Day belépőt sorsolnak ki: ezen a rendezvényen a szerencsések a gyártó német központjában ismerkedhetnek meg a Note Edge minden titkával.

 

A készülék egyediségét az adja, hogy a kijelzője nem csak az előlapot, hanem részben a telefon jobboldalát is beborítja. A 160 pixel magas felületen rengeteg információ jeleníthető meg, ami például akkor is látszik, ha a telefon csukott tokban van, ezenkívül pedig extra beállítási lehetőségek jelennek meg rajta például többek közt fényképezőgép módban. A 160 extra pixel miatt a kijelző felbontása 2560×1600 pixel, ami a maga nemében mindenképpen új rekordnak számít. A kétoldalú kijelző API-ját a Samsung a külsős fejlesztők rendelkezésére bocsátja, így a felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen. A spéci kijelzőt leszámítva egyébként nagyjából ugyanazt tudja a Galaxy Note Edge, mint a Galaxy Note 4, vagyis adott a remek Snapdragon 805/Exynos 5433 chipset, a 3 GB RAM, az Android 4.4 szoftver, az S Pen támogatás, a 3000 mAh kapacitású akkumulátor, illetve a 16 megapixeles és optikai képstabilizátoros kamera.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik