Mobil

Fakerettel hódít a legújabb okostelefon

Ez a készülék végre nem teljesen ugyanúgy néz ki, mint az összes többi riválisa.

A manapság forgalomban lévő okostelefonok túlnyomó többsége teljes egészében műanyagból készül, és amelyik gyártó egy kicsit ki szeretne tűnni a tömegből, az fémborítással küldi harcba a készülékeit. A Xolo ezúttal viszont kivételesen nem fémmel, hanem fával dobta fel legújabb készüléke, a Q1020 külcsínjét.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a telefon kerete valódi fa, vagy csak fahatású műanyag, az viszont tény, hogy az előlapot egy 5 colos képátlójú IPS LCD érintőkijelző uralja, mely elsősorban 1280×720 pixeles felbontásáról, illetve 294 ppi-s pixelsűrűségéről ismerszik meg. A Gorilla Glass 3 védelmet élvező display alatt egy MediaTek 6582-es chipset teljesít szolgálatot, a maga négy darab 1,3 GHz-es processzormagjával, illetve 500 MHz-es órajelen ketyegő Mali 450-es grafikusgyorsítójával.

Az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerű Xolo Q1020 1 GB RAM-ot és 8 GB flashmemóriát kapott, ezenkívül pedig a microSD-slot sem hiányzik belőle. A fekete és fehér színváltozatban készülő újdonság kapcsán említést érdemel még a 13 megapixeles Sony Exmor RS szenzoros főkamera, a 2 megapixeles frontkamera, a HSPA+ adatátvitel, a dupla SIM-slot, a 2100 mAh kapacitású akkumulátor, illetve a 189 dolláros (47 ezer forint) ár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik