Mobil

Hivatalos: az LG G3 kap elsőként Android 5.0-t

Az LG G3 az ígéretek szerint már ezen a héten nyalókázni kezd, vagyis napokon belül elérhető lesz rá a legújabb Android operációs rendszer.

Az LG által május végén bejelentett, illetve július elején piacra dobott csúcskategóriás okostelefon, a G3 Android 4.4.2-es (KitKat) szoftverrel bukkant fel a boltok polcain, és bár az elmúlt hónapokban több frissítést is kapott, az operációs rendszere mind a mai napig 4.4.2-es verziójú maradt. Hamarosan azonban érkezik a nyalókás frissítés.

Az LG ugyebár nemrégiben számolt be arról, hogy a G3 még az idén meg fogja kapni a Google által októberben bejelentett Android 5.0 (Lollipop) szoftvert, melyről a múlt héten néhány screenshot is kiszivárgott. A fejlesztések vélhetően igen jól haladnak, ugyanis a vállalat most hivatalos közleményben adta hírül, hogy az LG G3 lesz az első olyan okostelefon, melyre elérhető lesz az Android 5.0 frissítés.

A közleményből kiderül, hogy még decemberig sem kell várnunk az update-re, melynek terítése már ezen a héten meg fog kezdődni: érdekesség, hogy a frissítés elsőként Lengyelországban lesz elérhető. Abban egyelőre csak bízni tudunk, hogy ez a nagy sietség nem megy majd a minőség rovására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik