Mobil

1,2 millió forintba is kerülhet az Apple Watch okosóra

Az almás logós gyártó első smartwatch terméke többféle változatban lesz kapható.

Az Apple szeptember elején a két vadonatúj iPhone 6 okostelefon árnyékában lebbentette fel a fátylat első okosórájáról, a nemes egyszerűséggel csak Watch névre keresztelt termékről. Míg azonban az iPhone 6 mobilok már jó ideje felbukkantak a kereskedésekben, addig a Watch érkezésére még több hónapot kell várnunk.

Az újdonság árazásával kapcsolatban az Apple egyelőre csak annyit árult el, hogy a Watch kezdőára 349 dollár, vagyis átszámítva mintegy 86 ezer forint lesz. Ezért a pénzért az alumíniumból készült legolcsóbb változat lesz hazavihető, a legfrissebb híradások pedig arról szólnak, hogy a rozsdamentes acélból készült modellek ára 499 dollártól (124 ezer forint) fog kezdődni. Ezenkívül pedig érkezni fog egy exkluzív arany változat is, melynek ára a 4999 dollárt (1,24 millió forint) is elérheti.

A hivatalos bejelentéskor az Apple csak annyit mondott, hogy a kétféle méretben érkező okosóra csak 2015-ben debütál a boltokban, jól értesült források most viszont már azt is tudni vélik, hogy az újdonság tömeggyártása januárban fog megkezdődni. A készülék a tajvani Quanta gyártósorain fog készülni, mely gyártó jelenleg már gőzerővel keres új munkatársakat, hogy az Apple megrendeléseinek 2015-ben maximálisan eleget tudjon tenni. Az Apple Watch forgalmazása állítólag februárban kezdődik majd meg, még pedig nem sokkal Valentin-nap előtt, ha pedig a termék világszerte komoly sikereket arat, akkor az Apple állítólag a Quanta mellett egy másik gyártócéggel is együttműködési szerződést fog kötni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik