Mobil

Mit tud a Tesco új olcsó okostelefonja?

Az áruházlánc ezúttal egy sajátmárkás új termékkel próbálkozik az egyre zsúfoltabb okostelefon piacon.

Az Op3n Dott márkanéven kizárólag a hazai Tescókban forgalmazott vadonatúj kártyafüggetlen okostelefon 29990 forintos árcédulával veszi célba a vásárlók szívét, pontosabban pénztárcáját, de pontosan mit is kapunk ennyi pénzért ettől a november 6-ától kapható készüléktől?

Nos, az előlapon egy 4,5 colos képátlóval rendelkező IPS LCD érintőpanel található, mely 960×540 pixeles QHD felbontással bír, vagyis a pixelsűrűsége egész pontosan 245 ppi. A motorháztető alatt egy négymagos és 1,3 GHz-es működési frekvenciájú Intel chipset teljesít szolgálatot, a főkamera révén maximum 5 megapixeles fotók készíthetők, a frontoldali fénylesővel pedig 2 megapixeles szelfik lőhetők. Három hónapig ingyenes és korlátlan felhőtárhely szolgáltatás jár a telefon mellé, melynek éves díja a demóidőszakot követően mintegy 15 ezer forint. Wi-Fi és 3G természetesen van a fedélzeten, a szélsebes 4G (LTE) mobilnetről viszont le kell mondanunk.

 

A RAM 1 GB kapacitással bír, a 8 GB-os belsőmemória parányi microSD memóriakártyák révén bármikor egyszerűen bővíthető, az operációs rendszer pedig nem más, mint a jó öreg Android 4.4 (KitKat). Az Op3n Dott termékcsalád tagjaira 2 év garanciát vállal az áruházlánc, illetve a Tesco rendelkezik egy külön erre a célra kialakított szervizközponttal is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik