Mobil

Ma ezeken a helyeken állhat sorba iPhone 6-ért

Néhány évtizede még déligyümölcsért, mostanság viszont már éjféli almáért állnak sorba a magyar vásárlók.

Az Apple szeptember 9-én jelentette be a sokak által várva várt újgenerációs okostelefonjait, a 4,7 colos kijelzővel rendelkező iPhone 6-ot, illetve az 5,5 colos és emiatt már phablet kategóriás iPhone 6 Plust. A 16, 64 és 128 GB-os memóriával szerelt iPhone 6 készülékek szeptember 19-étől első körben kilenc országban váltak elérhetővé, az azóta eltelt hetekben pedig számos újabb országot is meghódítottak maguknak.

Az Apple október közepén adta hírül, hogy a hónap utolsó napján, vagyis október 31-én kezdi meg a készülékek hivatalos magyarországi forgalmazását. A legnagyobb hazai mobilszolgáltató, a Magyar Telekom éjfélkor, egész pontosan 0 óra 1 perckor kezdi meg az új iPhone árusítását, még pedig a budapesti Allee Bevásárlóközpontban található üzletében. Ugyanebben a percben startol el az iPhone 6 a Telenornál is, mely operátor a budapesti Mammut I. első emeletén található üzletébe várja az érdeklődöket, akiket az ígéretek szerint meglepetések fogadják majd. Pénteken reggel egyébként Győrben, Kaposváron, Szekszárdon, Debrecenben, Szombathelyen, Pécsett és Szegeden is kapható lesz a Telenornál az új okostelefon páros. A Vodafone éjfélkor nem tart launch rendezvényt: a vörös szolgáltató budapesti és vidéki boltjaiban a péntek reggeli nyitást követően lesz kapható a két új iPhone.

A forgalmazás éjfélkor nemcsak a mobilszolgáltatóknál, hanem a hazai APR-eknél (Apple Premium Reseller) is megkezdődik. Az iSTYLE az Árkádba invitálja a sorban állás iránt nyitott Apple rajongókat, akik mindannyian egy iPhone 6-os iSTYLE pólót kapnak ajándékba. Az iCentre az Aréna Plázában lévő boltjában kezdi meg az értékesítést, és sok meglepetéssel csábítja magához a leendő vásárlókat.

 

A legolcsóbb, 16 GB-os iPhone 6 kártyafüggetlen ára 220900 forint, a legdrágább, 128 GB-os iPhone 6 Plusért pedig 323900 forintot kérnek el. Minimál havidíjas előfizetéssel a Telenornál a legolcsóbb a 16 GB-os iPhone 6, a maga 179990 forintos árával, és hasonlóképpen a 128-as iPhone 6 Plus csúcsmodell is itt a legolcsóbb hasonló konstrukcióban, az ára 270990 forint. Pre-paidben is a Telenor a nyerő, ahol az említett két “véglet” készülék ára rendre 205990, illetve 301990 forint. Megjegyzendő, hogy a hazai Vodafone-nál csak a 16-os és 64 GB-os modellek lesznek kaphatóak.

A holnapi naptól a világ 69 országában lesz hivatalosan megvásárolható az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus, az év végén pedig már több mint 115 országban lesz forgalomban a két telefon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik