Mobil

Az LG G3 után a G2 is kap az ötödik Androidból

A dél-koreai gyártó hamarosan mind a két felsőkategóriás készüléket frissíteni fogja.

A Google nemrégiben jelentette be a tavaly októberben debütált Android 4.4-et (KitKat) követő Android 5.0 (Lollipop) mobil operációs rendszert, mely az elkövetkezendő hónapokban frissítés formájában rengeteg okostelefonra elérhető lesz. Így például többek közt az LG készülékeire is.

A koreai gyártó május végén bejelentett aktuális csúcsmobilja, az LG G3 az ígéretek szerint még az idei esztendő folyamán, vagyis 2 hónapon belül meg fogja kapni a vadonatúj szoftvert. Ezt a hírt először a vállalat belga és holland részlege osztotta meg, majd pedig a német LG-sek is megerősítették. Továbbá jó hír, hogy a 2013 augusztusában bejelentett eggyel korábbi LG csúcsmobil, a G2 is hamarosan nyalókázni fog: erre a készülékre várhatóan nem sokkal a G3-at követően érkezik majd meg a Lollipop frissítés, előreláthatólag valamikor 2015 elején.

Az LG az elmúlt hónapokban egyébként számos kisebb-nagyobb frissítést adott ki a G3-hoz, melyhez legutóbb október közepén jött ki a V10l szoftver, illetve egyes felhasználók a napokban már a V10m update-et is megkapták. A fejlesztők az operációs rendszer főverziószámához mindeddig nem nyúltak hozzá, vagyis a G3 még mindig Android 4.4.2-et és nem Android 4.4.4-et futtat. Ez utóbbira várhatóan már nem is fog frissülni a készülék, hanem egyből Android 5.0-át fog kapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik