Mobil

Brutálisan vékony új okostelefon érkezik

Kis túlzással élve ez a smartphone lényegében már papírvékony, és még napjaink szuperkarcsú mobiljai is vastagnak tűnhetnek mellette.

A Huawei 2012 januárban rukkolt elő az akkor a világ legvékonyabb okostelefonjának kikiáltott, mindössze 6,7 milliméteres Ascend P1s-sel, aztán a tavaly februárban érkezett Ascend P2 már jóval vastagabb, egész konkrétan 8,4 milliméteres lett. Júniusban pedig lehullott a lepel az újfent rekordernek titulált és alig 6,2, illetve egész pontosan 6,18 milliméteres Ascend P6-ról, mely néhány napig, vagyis az 5,6 milliméteres Umeox X5 bejelentéséig ülhetett a babérjain. Ezek a telefonok azonban szépen lassan a múlt ködös homályába vesznek.

Idén év elején ugyebár kijött a Gionee Elife S5.5, mely könnyen kikövetkeztethető módon 5,5 milliméter vastag, aztán pedig szeptember elején felbukkant a Gionee Elife S5.1 a maga mindössze 5,1 milliméteres vastagságával. Ez azonban még mindig semmi ahhoz képest, hogy a Vivo hamarosan elő fog rukkolni egy olyan készülékkel, melynek vastagsága alig 3,8 milliméter, vagyis ezúttal a korábbiaknál nagyobb mértékben csökken majd a rekordvastagság.

A Vivo újdonsága az alábbi képeken a 7,6 milliméteres, vagyis pontosan kétszer olyan vastag iPhone 5s társaságában látható oldalnézetben. Azt egyelőre nem tudni, hogy az új telefon pontosan milyen kategóriás készülék lesz, illetve, hogy a hajlításnak hogyan tud majd ellenállni.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik