Mobil

A legtöbben az Apple Watch okosórára várnak

Az almás logós gyártó első smartwatch terméke iránt a jelek szerint igen komoly érdeklődés mutatkozik.

Az Apple szeptember elején a két vadonatúj iPhone 6 okostelefon árnyékában lebbentette fel a fátylat első okosórájáról, a nemes egyszerűséggel csak Watch névre keresztelt termékről. Míg azonban az iPhone 6 mobilok már jó ideje felbukkantak a kereskedésekben, addig a Watch érkezésére még több hónapot kell várnunk, mindenesetre az előrejelzések azt mutatják, hogy igencsak kelendő lesz az új kütyü.

A Pricewaterhouse Coopers egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy közvéleménykutatások szerint a megkérdezettek közül a legtöbben, mintegy 59 százaléknyian az Apple első okosóráját várják a legnagyobb izgalommal az érkezőben lévő viselhető kütyük közül. A második helyen az Amazon egy esetlegesen a közeljövőben debütáló hasonló fejlesztése szerepel a maga 57 százalékos arányszámával, a bronzérmes pedig a Google, vagyis az új Android Wear-alapú kütyük, melyek iránt 53 százalékos érdeklődés mutatkozik. Megjegyzendő, hogy ez utóbbi termékek egy ideje már forgalomban vannak, tehát a korábbi érdeklődők közül vélhetően többen már tulajdonosokká váltak.

 

Az Apple Watch tehát a sok előzetes kritika ellenére is igazi “forró” újdonság, de mikor lesz végre kapható? Nos, a hivatalos bejelentéskor az Apple mindössze annyit mondott, hogy az okosóra csak 2015-ben debütál a boltokban, és ezt a tény az új iPadek mostani bejelentésekor ismét megerősítette Tim Cook, aki ezzel párhuzamosan arról is beszélt, hogy novemberben elérhetővé fog válni az okosórához szánt WatchKit fejlesztői SDK.

Jól értesült források tudni vélik, hogy az újdonság tömeggyártása januárban fog megkezdődni. A készülék a tajvani Quanta gyártósorain fog készülni, mely gyártó jelenleg már gőzerővel keres új munkatársakat, hogy az Apple megrendeléseinek 2015-ben maximálisan eleget tudjon tenni. A kétféle méretben érkező, 349 dolláros Apple Watch forgalmazása állítólag februárban fog megkezdődni, még pedig nem sokkal Valentin-nap előtt, ha pedig a termék világszerte komoly sikereket arat, akkor az Apple állítólag a Quanta mellett egy másik gyártócéggel is együttműködési szerződést fog kötni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik