Mobil

Magyarországot is uralja az Apple

A mobileszközökön netező magyarok körében az Apple termékek a legnépszerűbbek.

A Gemius Rankings legfrissebb adataiból kiderül, hogy a magyarországi internetezők magyar (jellemzően nem mobilra optimalizált) webhelyeken történő látogatásai alapján pontosan mely mobilkészülékek rendelkeznek a legnagyobb részesedéssel hazánkban.

A gyártók toplistáját az Apple uralja a maga 33,3 százalékos piacrészével, vagyis elmondható, hogy a Magyarországon mobileszközön netezők egyharmada mostanság valamilyen almás logós készüléket használ. A második helyen a 32,2 százalékos Samsung következik a sorban, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a 9,7 százalékos Sony állhat fel. A negyedik a 8,5 százalékos Nokia, az ötödik a 3,5 százalékos LG, a hatodik a 2,5 százalékos Asus, a hetedik pedig a 2,4 százalékos HTC.

Amennyiben a konkrét modelleket nézzük, akkor az aranyérem a 17 százalékos Apple iPadet illeti meg, melyet nem sokkal lemaradva a 16,2 százalékos Apple iPhone követ a sorban. A harmadik pozíciót a 2,7 százalékos Samsung Galaxy S III tudhatja magáénak, a negyedik helyen a Samsung Galaxy S4 tanyázik a maga 2,5 százalékos részesedésével, majd pedig egy olcsó windowsos telefon, a 2 százalékos Nokia Lumia 520 következik a sorban. A hatodik hely az 1,8 százalékos Samsung Galaxy S4 minié, a hetedik pedig az 1,7 százalékos Samsung Galaxy S Advance.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik