Mobil

Már teafőzéssel is lehet telefont tölteni

A túra közben merül a telefon, és sehol egy aljzat? Csak egy vízmelegítő kell, és megoldódik a probléma.

Manapság elég nehéz döntés előtt áll, aki szeretne több napos túrára indulni, de mindeközben szeretné okostelefonját is magával vinni, és kapcsolatot tartani a “külvilággal”. Ezek a modern készülékek ugyanis általában egy, vagy maximum másfél napig bírják egy feltöltéssel. Ilyenkor vihetünk magunkkal valamilyen külső áramforrást… vagy gondolkozhatunk teljesen “zölden” is egy ötletes eszköz segítségével.

A PowerPot egy elsősorban túrázóknak kifejlesztett könnyű kis fémedény, a régi katonai “csajka” huszonegyedik századi utódja. A közel másfél literes edényben tűzön, gázmelegítőn vizet lehet forralni, megfőzni egy teát, kávét, vagy levest. Eközben azonban az edénybe épített termo-elektromos elem áramot is termel, amelyet egy szabványos USB csatlakozón keresztül fel lehet használni közvetlenül a mobil eszközök töltésére, vagy egy külső akkumulátorban tárolni és bármikor felhasználni világításhoz, vagy töltéshez.

A készülék működése a hőmérséklet-különbségen alapul, ami az edény alját érő forró tűz és a benne lévő hidegebb folyadék között jön létre. A kis edénnyel a konnektoros USB töltő-adapterekével megegyező, (5 Volt / 1 Amper) elektromos áramot lehet létrehozni. Az áram a melegítés megkezdését követően, egy-két percen belül máris használható a szabványos USB-csatlakozón keresztül.

A PowerPot nomád körülmények között egy kiváló segédeszköz, ami lehetővé teszi, hogy bárhol, bármilyen körülmények között is üzemképesek legyenek mobil eszközeink. A 150 dollár körüli áron forgalmazott PowerPot az Egyesült Államokban készül és Magyarországon is hamarosan megvásárolható lesz néhány webáruházban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik