Mobil

Jövőbe oltott múlt: csúcsmobil retró-köntösben

A Samsung ezúttal enyhén retrós, szétnyitható kialakítással párosítja a high-end belsőt.

A manapság forgalomban lévő okostelefonok mindegyike szinte teljesen ugyanúgy néz ki: adott egy enyhén lekerekített sarkakkal rendelkező téglaforma, melynek előlapján egy méretes érintőkijelző figyel. Ehhez képest 10 évvel ezelőtt még sokkal színesebb volt a piac, hiszen candybar, szétcsúsztatható és szétnyitható készülékek is kaphatóak voltak. A Samsung most ez utóbbi formatervhez tér vissza, immár nem először.

A dél-koreai gyártó tavaly augusztusban jött ki a Samsung Galaxy Golden nevet kapott újdonsággal, mely egy clamshell kialakítással rendelkező androidos okostelefon. Most pedig kiszivárgott, hogy érkezik az utódmodell, mely az első Galaxy Goldentől eltérően nem egy középkategóriás, hanem egy remek high-end készülék lesz. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a telefonnak mind a külsején, mind pedig a belsejében található egy-egy kijelző, melyek egyébként teljesen egyformák: a Super AMOLED technológiájú panelek 4,6 colos képátlóval bírnak és 1280×768 pixeles felbontásúak.

A megfelelő számítási teljesítményről ugyanaz a négymagos 2,5 GHz-es Snapdragon 801-es chipset gondoskodik, mely a Galaxy S5-ben is ott figyel, ezenkívül pedig említést érdemel még a 2 GB RAM, a 16 megapixeles főkamera, az Ultra HD felbontású videófelvevő, illetve a 2 megapixeles frontkamera. A dupla SIM-slotos és Android 4.4 szoftveres Galaxy Golden 2 várható ára egyelőre ismeretlen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik