Mobil

Mikor kezdődik az Android 5.0 terítése?

A szerencséseknek már csak két hetet kell várniuk az első nyalókázásra.

A Google e hét szerdán a Nexus 6 csúcsmobillal együtt jelentette be a Lollipop becenevet kapott vadonatúj Android 5.0 operációs rendszert, melyet első körben értelemszerűen a Nexus készülékek kapnak meg, de vajon mikor? Nos a sajtóbejelentéskor ennek kapcsán szűk szavúan csak annyi hangzott el, hogy “néhány héten belül”, de most már némileg többet is tudunk.

Jól értesült források szerint a Google november 3-án, vagyis két hét múlva hétfőn kezdi meg a Lollipop becenevet kapott update nemzetközi terjesztését. Első körben várhatóan a csak Wi-Fi adatátvitellel rendelkező Nexus 7 és Nexus 10 tabletek nyalókázhatnak majd, még pedig rögtön azon a napon, amikor is megkezdődik a vadonatúj és természetesen már kapásból Android 5.0-ás Nexus 9 táblagép forgalmazása.

Ezt követően második körben, de várhatóan még ugyanebben a hónapban a Nexus 4-re, a Nexus 5-re, illetve az LTE mobilnetes Nexus 7-re, valamint a különböző Google Play Edition szériás okostelefonokra is elérhetővé fog vállni a frissítés. A nagy mobilgyártók malmai természetesen ennél lassabban örülnek, így könnyen előfordulhat, hogy egy-egy új készülékre csak 2015-ben jön majd ki a Lollipop.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik