Mobil

Rendben folyik az Apple Watch okosóra fejlesztése

Az almás logós gyártó első smartwatch terméke az eredeti terveknek megfelelően a jövő év elején debütál majd a piacon.

Az Apple szeptember elején a két vadonatúj iPhone 6 okostelefon árnyékában lebbentette fel a fátylat első okosórájáról, a nemes egyszerűséggel csak Watch névre keresztelt termékről. Míg azonban az iPhone 6 mobilok már jó ideje felbukkantak a kereskedésekben, addig a Watch érkezésére még több hónapot kell várnunk.

A hivatalos bejelentéskor az Apple mindössze annyit mondott, hogy az okosóra csak 2015-ben debütál a boltokban, és ezt a tény az új iPadek mostani bejelentésekor ismét megerősítette Tim Cook, aki ezzel párhuzamosan arról is beszélt, hogy novemberben elérhetővé fog válni az okosórához szánt WatchKit fejlesztői SDK.

Jól értesült források tudni vélik, hogy az újdonság tömeggyártása januárban fog megkezdődni. A készülék a tajvani Quanta gyártósorain fog készülni, mely gyártó jelenleg már gőzerővel keres új munkatársakat, hogy az Apple megrendeléseinek 2015-ben maximálisan eleget tudjon tenni. A kétféle méretben érkező, 349 dolláros Apple Watch forgalmazása állítólag februárban fog megkezdődni, még pedig nem sokkal Valentin-nap előtt, ha pedig a termék világszerte komoly sikereket arat, akkor az Apple állítólag a Quanta mellett egy másik gyártócéggel is együttműködési szerződést fog kötni.

Ajánlott videó