Mobil

Mely Sony mobilok kapnak Android 5.0 frissítést?

Lássuk, hogy a japán gyártónál milyen Lollipop frissítési stratégiát álmodtak meg!

A Google e hét szerdán a Nexus 6 csúcsmobillal együtt jelentette be a Lollipop becenevet kapott vadonatúj Android 5.0 operációs rendszert, melyet első körben értelemszerűen a Nexus készülékek kapnak meg, de idővel természetesen a nagyobb mobilgyártók is lépni fognak ez ügyben.

A Sony már nyilatkozott is ez irányú terveivel kapcsolatban, és elárulta, hogy a közelmúltban érkezett összes Xperia Z sorozatú készülék meg fogja kapni az Android 5.0 frissítést. Egész konkrétan a következő modellekről beszélünk: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact és Xperia Z3 Tablet Compact.

Nyílt titok továbbá, hogy elsőként a Sony Xperia Z Ultra Google Play Edition nyalogathat majd nyalókát, a többi készülék pedig várhatóan 2015 elején kóstolhat bele a finomságba. Logikusan elsőként az Xperia Z3 és Z2 készülékek lesznek frissíthetők és a korábban érkezett modellek majd ezt követően kapják meg az update-et. Emlékeztetőül: a tavaly októberben bejelentett Android 4.4 (KitKat) csak idén márciusban bukkant fel a Z1 és Z1 Compact flagship modelleken.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik