Mobil

Mobilos fejlesztőkkel sörözni jó

Legalábbis ezt ígéri a legújabb App!free esemény. Nyakkendő nem kell, a sör mellé szakemberek járnak.

Izgalmas új technológiákkal és tanulságos fejlesztői döntésekkel foglalkozik a HWSW meetup-sorozatának következő eseménye: az aktuális App!free október 16-án lesz az AnKERT-ben. A főszerepet ezúttal (is) a mobilfejlesztők kapják, és a menetrend is a szokásos: négy rövid, vitaindítónak szánt előadás várja a szakmabelieket, akik aztán néhány korsó sör mellett kötetlenül beszélgethetnek az este hátralévő részében.

Habár az előző App!free kifejezetten az Androidra koncentrált, jövő hét csütörtökön olyan témák kerülnek elő, amelyek minden mobilfejlesztőt érdekelhetnek. A BME-Autsoft ifjú, de veterán fejlesztője, Kelényi Imre az Apple új programozási nyelvéről, a Swiftről beszél majd, a saját tapasztalatait fogja megosztani a közönséggel. Itthon először lehet majd nagyközönség előtt gyakorlati tapasztalatokat hallani a Swiftről. A Ustream is képviselteti magát, Solymosi Tamás (Senior Android developer) azt ecseteli előadásában, hogy mobilappon belül is érdemes leválasztani az “üzleti logikát” a felhasználói felületről. A példa erre természetesen a Ustream esete lesz.

Brindza Gábor (Madhouse) előadása nemcsak a fejlesztőknek, hanem a médiaszakembereknek is szól, ráadásul egy fontos problémát jár körbe: milyen bannert érdemes kiszolgálni mobilhirdetésként? A banner túl egyszerű, a Flash nem működik, a HTML5 pedig túl mágikus. Ha választ nem is ad majd, igyekszik minden aspektusában megvizsgálni a kérdést. Az előadások sorát Maróy Ákos zárja, az Aero Glass kitalálója a legnagyobb hazai zászlóvivője a már-már sci-fit súroló “Glass-eszközök” fejlesztésének – ő is a tapasztalatairól mesél majd.

Mint mindig, az App!free most is ingyenes lesz, a belépéshez mindössze egy regisztrációra van szükség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik