Mobil

Csúcsmobil olcsón: gyönyörű új penge Kínából

Ez a Kínából származó új jövevény nemcsak szép, hanem szupervékony és igen korrekt tudású is egyben.

Az UMi Zero nevet kapott vadonatúj okostelefon vastagsága mindössze 6,4 milliméter, ami ugyan sok ahhoz, hogy ez legyen a világ legvékonyabb telefonja, ahhoz viszont tökéletesen elegendő, hogy az újdonság lehessen a világ legvékonyabb dupla SIM-slotos mobilja.

 

A 137,4×66,3 milliméteres felületű újdonság előlapján egy 5 colos képátlójú Super AMOLED érintőkijelző található, mely a mai elvárásoknak megfelelően 1920×1080 pixeles Full HD felbontással rendelkezik. A fémkeretes készülék kijelzőjét Gorilla Glass 3 védi a külső behatásoktól.

 

A borítás alatt egy nagyteljesítményű MediaTek MT6592T chipset rejtőzik, melyben nyolc darab 2 GHz-es órajelű Cortex-A7 processzormag és egy négymagos 700 MHz Mali 450 grafikusgyorsító teljesít szolgálatot. Az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerű telefon energiaellátásáról egy 2400 mAh kapacitású és állítólag szupergyorsan feltölthető akkumulátor gondoskodik.

 

A hátoldali főkamera egy 13 megapixeles felbontású Sony IMX214-es képérzékelőre és egy f1,8-as, vagyis igen komoly fényerejű objektívre épül, ezenkívül pedig a frontkamerában is egy 8 megapixeles Sony képszenzor található. A végén pedig a lényeg, vagyis az ár: a 16 GB belsőmemóriás és 2 GB RAM-os UMi Zero hivatalos listaára 299 dollár (72 ezer forint), de egyes kereskedők 229 dolláros (55 ezer forint) áron listázzák a fekete lovagot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik