Mobil

Belehúznak az iPhone 6 Plus gyártásába

Az almás logós gyártó mostantól már komolyabb figyelmet kíván szentelni a nagyobb méretű iPhone 6 modellnek.

Az Apple szeptember 9-én jelentette be a tavalyi iPhone 5s követőjének tekinthető iPhone 6-ot, mely rögtön két változatban támadt: a normál iPhone 6-ban egy 4,7 colos képátlójú kijelzőt található, a phablet kategóriás iPhone 6 Plus pedig egy 5,5 colos panelt vonultat fel. Nyílt titok, hogy az Apple a két termék közül eddig egyértelműen a kisebbik modellt favorizálta, de mostantól változtatni kíván a stratégiáján.

Az előzetes információk arról szóltak, hogy a kezdeti időkben a boltokba leszállított iPhone mennyiségnek csak mintegy 2-3 százaléka lesz iPhone 6 Plus, aztán pedig napvilágot látott a Mixpanel elemzőcég felmérése, mely szerint az első két hétben eladott körülbelül 21 millió iPhone 6-ból 17 milliós mennyiséget tett ki a standard iPhone 6 és 4 milliót a nagyobb méretű iPhone 6 Plus.

Jól értesült források szerint az Apple egyszerűen alulbecsülte, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik majd az iPhone 6 Plus iránt, és emiatt nagyon sok helyen hiány alakult ki a készülékből. Az amerikai gyártó mostantól viszont módosítást hajt végre a gyártási mechanizmuson, melynek értelmében arányaiban véve az eddigieknél jelentősen több iPhone 6 Plus fogja elhagyni a gyártósorokat. Az új iPhone-ok október 17-től kezdve már a hatalmas népességű Kínában is kaphatóak lesznek, addig tehát még igen komoly mennyiségű új iPhone-nal kell feltölteni a raktárakat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik