Mobil

Jóárasítva támad a 41 megapixeles okostelefon

Ma már nem feltétlenül kell sok pénzt kiadnunk a hatalmas felbontású Lumia készülékért.

A Nokia tavaly júliusban jelentette be eddigi legjobb kamerás mobilját, a Lumia 1020-at. A telefon tavaly ősszel került forgalomba, még pedig mintegy 200 ezer forintos áron, vagyis elmondható róla, hogy eleinte csak viszonylag kevesen engedhették meg maguknak a megvásárlását. Jó hír azonban, hogy a Microsoft Store-ban és az Amazonon immár akár 339 dolláros (83 ezer forint) áron is begyűjthető egy-egy kifutóban lévő kártyafüggetlen Lumia 1020, mely hazánkban jelenleg legolcsóbban mintegy 100 ezer forint magasságában vásárolható meg. A Lumia 1020-ról készített részletes tesztünk itt olvasható.

A Nokia Lumia 1020 egyértelműen fotózásra és videózásra lett kihegyezve, még pedig oly módon, hogy a készülék párosítja egymással a 808 PureView-féle hatalmas felbontást és a Lumia 920-ban debütált optikai képstabilizátort. A méretes kameramodulban többek közt egy 41 megapixeles és 1/1,5 colos BSI-CMOS szenzor, egy hatlencsés Zeiss optika, valamint egy xenon vaku és egy LED-segédfény kapott helyet. A 130,4×71,4×10,4 milliméter méretű, illetve 158 gramm tömegű készülékkel egyszerre készíthetünk maximális felbontású és zajcsökkentett 5 megapixeles fotókat, a illetve teljes manuális kontrollt kapunk, vagyis akár még a zársebességet is kézzel állíthatjuk.

 

A Full HD felbontású és intelligens zoomos videófelvevőt felvonultató Lumia 1020 előlapját egy 4,5 colos képátlójú és 1280×768 pixeles érintőkijelző uralja. A PureMotion HD+ technológiájú Clear Black AMOLED panel természetesen nem csak ujjbeggyel, hanem akár körömmel és normál kesztyűben is kezelhető. A megfelelő számítási teljesítményről a jó öreg Snapdragon S4 chipset gondoskodik, a maga két darab 1,5 GHz-es Krait magjával. A RAM 2 GB kapacitású, az integrált flashmemória 32 GB-os, ezenkívül pedig említést érdemel még az LTE és HSPA támogatás, az a/b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 3.0, illetve a 2000 mAh kapacitású akkumulátor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik