Mobil

Durva tempót diktál a Nexus 6

Hivatalosan ugyan még nem is létezik, de azt már tudjuk, hogy körülbelül mennyire lesz gyors.

A Google tavaly októberben az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerrel együtt leplezte le az LG által gyártott Nexus 5-öt, mely tulajdonképpen a zöld robotos platform aktuális etalon készüléke. Nyílt titok, hogy hamarosan érkezni fog az utód, melyről nemrégiben felbukkantak az első fotók, most pedig megérkeztek a készülék első teszteredményei is.

Ezek szerint a Nexus 6 (Motorola Shamu, Nexus X) nem kevesebb mint 3199 pontot ért el a Geekbench 3.2 multi-core tesztben, ezzel pedig maga mögé utasította az összes riválisát, így például többek közt a Note 3-at, az iPhone 6-ot, illetve a Galaxy S5-öt is. A Geekbench 3.2 single-core tesztben sem szerepelt rosszul az 1040 pontot bezsebelő újdonság, melyet e tekintetben csak az iPhone 6 és az iPhone 5s tudott megelőzni. Várakozások szerint egyébként a Galaxy Note 4 nagyon hasonló teljesítményt produkál majd, mint a Nexus 6.

A természetesen már a legújabb Android L szoftvert futtató okostelefon “agya” a Qualcomm egyik legújabb felsőkategóriás chipsete, a Snapdragon 805, a maga négy darab 2,7 GHz-es frekvenciájú processzormagjával, illetve nagyteljesítményű Adreno 420-as GPU-jával. A RAM 3 GB kapacitású, a frontkamera 2,1 megapixeles felbontású, a hátoldali főkamera révénpedig maximum 13 megapixeles fotók és 4K videók lesznek készíthetők.

 

A Nexus 5-ben lévő 4,95 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző helyét a Nexus 6-ban várhatóan egy 5,92 colos méretű és 2560×1440 pixeles QHD felbontású display veszi át (iPhone 6 Plus: 5,5 col, Full HD, 401 ppi). Bár a képminőségre eddig sem igazán lehetett panaszunk, a 445 ppi-ről 498 ppi-re növekvő pixelsűrűség minden korábbinál szebb vizuális megjelenítéssel kecsegtet.

A 3200 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt Nexus 6 hivatalos bejelentésére várhatóan még ebben a hónapban sor fog kerülni, a forgalmazás pedig novemberben kezdődik majd meg – a várható ár egyelőre ismeretlen. Könnyen lehet egyébként, hogy idén nem egy, hanem két új Nexus fog érkezni, hiszen az itt taglalt 5,9 colos méret sokak számára egyszerűen már túl nagy, vagyis jó esély van egy 5,2 colos kistesó felbukkanására is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik