Mobil

Kik váltanak iPhone 6-ra?

Vajon milyen okostelefonokról váltanak legnagyobb számban a mobilosok a legújabb almás készülékekre?

Az Apple szeptemper 9-én jelentette be, majd pedig nem sokkal később piacra is dobta a 4,7 colos iPhone 6-ot, illetve az 5,5 colos iPhone 6 Plust. Az újgenerációs iPhone-ok sok új fejlesztést hoztak magukkal, bár ezzel párhuzamosan rengeteg kritikát is kapnak – joggal merülhet fel a kérdés, hogy az androidosok vajon tömegesen váltanak-e iPhone 6-ra, illetve, hogy az iOS rajongók leginkább milyen korábbi iPhone-okat cserélnek iPhone 6-ra?

A CompareMyMobile legfrissebb adatai szerint a felhasználók 51,5 százaléka valamelyik új iPhone-ra cseréli régi mobilját. Érdekesség, hogy az iPhone 6 készüléket vásárlók túlnyomó többsége, egész pontosan 88 százaléka valamilyen régebbi iPhone-t cserél le most, illetve a mellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy az iPhone 6-ra váltóknak csak 7,3 százaléka rendelkezett eddig Samsung mobillal. Ezzel szemben a Galaxy S5 megjelenésekor a vásárlók mintegy 33 százaléka váltott Apple termékről Samsungra.

Ezenkívül arra is fény derült, hogy az iOS felhasználók 56 százaléka a tavaly előtti iPhone 5-ről vált iPhone 6-ra, és csak körülbelül 20 százalékra tehető annak a tábornak a részesedése, melynek tagjai a tavalyi iPhone 5s-üket cserélik le iPhone 6-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik