Mobil

Szelfire kihegyezett új Samsung érkezett

5 megapixeles frontkamerával szerelt Samsung okostelefon eddig még nem volt, de most már van.

A Samsung ezúttal egy vérbeli középkategóriás smartphone újdonsággal rukkolt elő: a Galaxy Grand Prime a gyártó első olyan készüléke, melynek előlapi fénylesője nem kevesebb mint 5 megapixeles felbontással bír. A szelfizésre kihegyezett frontkamera 85 fokos nagylátószöggel rendelkezik és úgynevezett Groupfi funkciója révén akár csoportos szelfi felvételek készítésére is remekül alkalmas.

 

A 144,8×72,1×8,6 milliméter méretű, illetve 156 gramm tömegű telefon hátoldali főkamerája 8 megapixeles felbontású, ezenkívül pedig LED-villanót és Full HD videófelvevőt is felvonultat. Az 5 colos képátlójú LCD érintőkijelző qHD, vagyis 960×540 pixeles felbontású, a megfelelő számítási teljesítményről pedig egy Snapdragon 400-as chipset gondoskodik a maga négy darab 1,2 GHz-es Cortex-A7 processzormagja révén.

 

Az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerű Samsung Galaxy Grand Prime kapcsán említést érdemel még az 1 GB RAM, a 8 GB belsőmemória, a microSD memóriakártyás bővítési lehetőség, illetve a 2600 mAh kapacitású cserélhető akkumulátor. A dupla SIM-slotos újdonság ára 250 dollár, vagyis mintegy 60 ezer forint magasságában fog alakulni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik