Mobil

iPhone 6 vs. Galaxy S5 – melyik a gyorsabb?

Lássuk, hogy ebből az amerikai-koreai összecsapásból melyik fél kerül ki győztesen!

A Samsung februárban jelentette be, majd pedig áprilisban dobta piacra aktuális csúcsmobilját, az Android 4.4 operációs rendszerű Galaxy S5-öt, melyre ebben a hónapban érkezett meg az Apple válasza, természetesen az iOS 8 szoftveres iPhone 6 (és iPhone 6 Plus) “személyében”. De vajon a két készülék közül melyik a gyorsabb?

Míg az iPhone 6-ban csak egy kétmagos 1,4 GHz-es chipset található, addig a Galaxy S5-ben lévő Snapdragon 801-es chipkészletben négy darab 2,5 GHz-es processzormag rejtőzik. Memória fronton is igen komoly a Samsung készülék előnye, hiszen míg a Galaxy S5-ben 2 GB RAM található, addig az iPhone 6-ban csak 1 GB RAM figyel.

Elméletileg tehát az S5-nek sokkal gyorsabbnak kell lennie, azonban butaság lenne csak és kizárólag a fenti specifikációk alapján az egyébként jelentősen nagyobb felbontású kijelzős koreai versenyzőt kikiáltani a fürgébb delikvensnek. Ehelyett inkább érdemes néhány pillantást vetni az alábbi tesztre, melynek különböző versenyszámaiban egymás mellett áll rajtvonalhoz az iPhone 6 és a nála jelentősen kedvezőbb árú Galaxy S5. Íme a videó:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik