Mobil

Kínába mennek az új iPhone-ok

Hamarosan a világ legnagyobb népességű országában is kapható lesz az iPhone 6 testvérpáros.

Egy az Apple-től kiszivárgott dokumentum szerint Kínában október 10-től, tehát jövő hét péntektől lesz kapható az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus, mely új okostelefonok kapcsán október 7-én kezdik meg a kínai eladók szakoktatását. Az új készülékeket nemrégiben az ország különböző telekommunikációs szervezetei is bevizsgálták és áldásukat is adták rájuk, vagyis immár tényleg semmi akadálya annak, hogy az iPhone 6 a hatalmas piacot jelentő Kínát is meghódítsa magának. Megjegyzendő, hogy tavaly az iPhone 5s és 5c már rögtön a nemzetközi forgalmazás megkezdésekor elérhetővé vált Kínában, most viszont három hetet csúszik a kínai launch.

 

Az Apple szeptember 9-én jelentette be a 4,7 colos kijelzővel rendelkező iPhone 6-ot, illetve az 5,5 colos és emiatt már phablet kategóriás iPhone 6 Plust. A 16, 64 és 128 GB-os memóriával szerelt iPhone 6 készülékek szeptember 19-étől első körben a következő országokban váltak elérhetővé: Ausztrália, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciország, Hongkong, Japán, Kanada, Németország és Japán. Az értékesítés ezt követően múlt hét pénteken számos újabb országban is megkezdődött, egész pontosan a következőkben: Ausztria, Belgium, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Finnország, Hollandia, Írország, Katar, Luxemburg, Man-szigetek, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Tajvan, Törökország és Új-Zéland.

Hazánk tehát még a második körben sincs benne, viszont legalább egy velünk szomszédos országban, Ausztriában már kapható a készülék. Az első három napban még a kínai piac nélkül is több mint 10 millió példányban fogyott, 699-999 eurós iPhone 6 hivatalos magyarországi forgalmazása várhatóan októberben kezdődik meg, és előreláthatólag mindhárom hazai szolgáltató árulna fogja az új Apple mobilokat. Aki jelenleg hazánkban szeretne új iPhone-t vásárolni, az még csak az igen drága szürkeimportos példányokra tud lecsapni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik