Mobil

Hazánkban a legújabb Nokia Lumiák

A Microsoft a jövő hónapban Magyarországon is megkezdi a legújabb Nokiák forgalmazását.

A Microsoft az IFA szakkiállításon ugyan csak elég visszafogott formában volt jelen, egy külsős berlini helyszínen viszont azért csak bejelentett három vadonatúj telefont. A rendezvényen mi is ott voltunk, tehát a készülékek alapvetően már ismerősek, ettől függetlenül a héten ellátogattunk a cég hazai központjába, ahol is megtudtuk, hogy az új Nokia Lumiák hivatalos hazai forgalmazása októberben fog megkezdődni.

A nemrégiben általunk is letesztelt Nokia Lumia 930-as csúcsmobil kistesójának tekinthető Nokia Lumia 830-ban a világ legvékonyabb optikai képstabilizátora kapott helyet, mely a Zeiss optika és a 10 megapixeles szenzor társaságát élvezve kiváló képminőséget biztosít – legalábbis az ígéretek szerint. Megújult a kamera kezelőfelülete, számos új funkció érkezett, ezenkívül pedig a megosztási lehetőségek száma is gyarapodott. A négymagos 1,2 GHz-es Snapdragon 400 chipsettel szerelt, 8,5 milliméter vastag és 150 grammos Lumia 830 energiaellátásáról egy 2200 mAh kapacitású akku gondoskodik, ezenkívül pedig említést érdemel még az 5 colos 720p HD érintőkijelző, az 1 GB RAM, a 16 GB belsőmemória, a microSD bővíthetőség, a nanoSIM-slot, illetve a 329 eurós (102 ezer forint) hivatalos listaár.

 

Árban ennél lejjebb is megy a Microsoft, ugyanis az LTE-képes Lumia 735 és a 3G-képes Lumia 730 Dual SIM is érkezik a jövő hónapban, mely újdonságok kapcsán hosszas előadást hallhattunk arról, hogy a két készülék és a Lumia Selfie app segítségével milyen király szelfifotók készíthetők. Az említett alkalmazással egyébként a Lumia mobiloknak mind az elülső, mind pedig a hátsó kamerájával szelfizethetünk. A Lumia 735/730 nem kevesebb mint 5 megapixeles felbontású frontkamerájának remek minőségét és nagylátószögét Skype videóhívások esetén is hasznát vehetjük. A 4,7 colos 720p HD kijelzőn kívül szólnunk kell még a 6,7 megapixeles főkameráról, a 8 GB integrált memóriáról, az 1 GB RAM-ról, a négymagos 1,2 GHz-es Snapdragon 400 chipkészletről, illetve a 2200 mAh kapacitású akksiról. A 735-ös modell ára 219 euró (68 ezer forint), a 730-as változatért pedig 199 eurót (62 ezer forint) kérnek majd.

 

 Ezenkívül pedig hamarosan Magyaroszágon is kapható lesz a Nokia HD-10-es Miracast adapter (79 euró), illetve a Bluetooth 4.0 kompatibilis és látványos fényeffektekkel operáló Nokia DT-903-as smart wireless töltő (59 euró).

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik