Mobil

Szuperdrága ritkaság a Samsung különcmobilja

A legfrissebb híradások szerint csak igen nehezen vásárolhatunk majd oldalkijelzős Note Edge-et.

A Samsung szeptember elején jelentette be a Galaxy Note 4-et, melynek tegnap kezdődött meg a hivatalos forgalmazása, illetve ugyanezen a rendezvényen debütált a készülék különleges testvérmodellje, a Note Edge is. Ez utóbbi okostelefon várhatóan csak az év vége felé lesz kapható és állítólag akkor is csak igen limitált darabszámban. A Samsung idén állítólag csak mintegy 1 millió ilyen készüléket tud legyártani, ráadásul a Note Edge nem is lesz olcsó, hiszen állítólag 999 eurót (310 ezer forint) kérnek majd el érte. Összehasonlításképp, a Galaxy Note 4 hivatalos listaára 699 euró (217 ezer forint).

A készülék egyediségét az adja, hogy a kijelzője nem csak az előlapot, hanem részben a telefon jobboldalát is beborítja. A 160 pixel magas felületen rengeteg információ jeleníthető meg, ami például akkor is látszik, ha a telefon csukott tokban van, ezenkívül pedig extra beállítási lehetőségek jelennek meg rajta például többek közt fényképezőgép módban. A 160 extra pixel miatt a kijelző felbontása 2560×1600 pixel, ami a maga nemében mindenképpen új rekordnak számít. A kétoldalú kijelző API-ját a Samsung a külsős fejlesztők rendelkezésére bocsátja, így a felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A spéci kijelzőt leszámítva egyébként nagyjából ugyanazt tudja a Galaxy Note Edge, mint a Galaxy Note 4, vagyis adott a remek Snapdragon 805/Exynos 5433 chipset, a 3 GB RAM, az Android 4.4 szoftver, az S Pen támogatás, illetve a 16 megapixeles és optikai képstabilizátoros kamera. A 3220 helyett csak 3000 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt újdonság elsőként Dél-Koreában lesz kapható, és sok országba várhatóan csak 2015-ben fog eljutni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik