Mobil

Rengeteg új országot támad ma le az iPhone 6

A 2,5 hete bejelentett új almás mobilok hivatalos forgalmazása a mai napon számos újabb országban is megkezdődik.

Az Apple szeptember 9-én jelentette be a sokak által várva várt újgenerációs okostelefonjait, a 4,7 colos kijelzővel rendelkező iPhone 6-ot, illetve az 5,5 colos és emiatt már phablet kategóriás iPhone 6 Plust. A 16, 64 és 128 GB-os memóriával szerelt iPhone 6 készülékek szeptember 19-étől első körben a következő országokban váltak elérhetővé: Ausztrália, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciország, Hongkong, Japán, Kanada, Németország és Japán. Első körben tehát ebben a kilenc országban nyitott az iPhone 6, melyek közül Németország található legközelebb hozzánk.

Az értékesítés ezt követően a mai napon számos újabb országban is megkezdődik, egész pontosan a következőkben: Ausztria, Belgium, Dánia, Egyesült Arab Emírségek, Finnország, Hollandia, Írország, Katar, Luxemburg, Man-szigetek, Norvégia, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szaúd-Arábia, Tajvan, Törökország és Új-Zéland.

Hazánk tehát még a második körben sincs benne, viszont legalább egy velünk szomszédos országban, Ausztriában már kapható a készülék. Az első három napban több mint 10 millió példányban fogyott, 699-999 eurós iPhone 6 hivatalos magyarországi forgalmazása várhatóan októberben kezdődik meg, és előreláthatólag mindhárom hazai szolgáltató árulna fogja az új Apple mobilokat. Aki jelenleg hazánkban szeretne új iPhone-t vásárolni, az még csak az igen drága szürkeimportos példányokra tud lecsapni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik