Mobil

Nexus 6: ütős válasz az iPhone 6-ra

Hamarosan egy éves lesz a Nexus 5, vagyis lassan itt az ideje az utód bemutatkozásának.

A Google tavaly októberben az Android 4.4 (KitKat) operációs rendszerrel együtt leplezte le az LG által gyártott Nexus 5-öt, mely tulajdonképpen a zöld robotos platform aktuális etalon készüléke. Nyílt titok, hogy hamarosan érkezni fog az utód, melyről most végre felbukkant az első fotó, melyen a telefon elő- és hátlapja is megtekinthető.

A Nexus 5-ben lévő 4,95 colos képátlójú és 1920×1080 pixeles Full HD felbontású érintőkijelző helyét a Nexus 6-ban (Motorola Shamu, Nexus X) várhatóan egy 5,92 colos méretű és 2560×1440 pixeles QHD felbontású display veszi át (iPhone 6 Plus: 5,5 col, Full HD, 401 ppi). Bár a képminőségre eddig sem igazán lehetett panaszunk, a 445 ppi-ről 498 ppi-re növekvő pixelsűrűség minden korábbinál szebb vizuális megjelenítéssel kecsegtet.

A természetesen már a legújabb Android L szoftvert futtató okostelefon “agya” a Qualcomm egyik legújabb felsőkategóriás chipsete, a Snapdragon 805 lesz, a maga négy darab 2,7 GHz-es frekvenciájú processzormagjával, illetve nagyteljesítményű Adreno 420-as GPU-jával. A RAM 3 GB kapacitású, a frontkamera 2,1 megapixeles felbontású, a hátoldali főkamera révén pedig maximum 13 megapixeles fotók és 4K videók lesznek készíthetők.

A 3200 mAh kapacitású akkumulátorral szerelt Nexus 6 hivatalos bejelentésére várhatóan októberben kerül sor, a forgalmazás pedig novemberben kezdődik majd meg – a várható ár egyelőre ismeretlen. Könnyen lehet egyébként, hogy idén nem egy, hanem két új Nexus fog érkezni, hiszen az itt taglalt 5,9 colos méret sokak számára egyszerűen már túl nagy, vagyis jó esély van egy 5,2 colos kistesó felbukkanására is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik