Mobil

Mindent lealáz az iPhone 6 kamerája

Nem sokan számítottunk arra, hogy az Apple legújabb mobiljai ennyire jó minőségű kamerát kapnak.

Az Apple által szeptember 9-én bejelentett és a múlt hét pénteken piacra dobott iPhone 6 készülékekbe egy mindössze 8 megapixeles felbontású fényképezőgép modul került, melynek tudását azonban egyáltalán nem szabad lebecsülni. Olyannyira nem, hogy a DxOMark legfrissebb tesztjei szerint jelen pillanatban nincs jobb kamerás mobil az Apple új telefonjainál.

A 4,7 colos kijelzővel szerelt iPhone 6 a fotótesztben a maximálisan megszerezhető 100 pontból 83 pontot zsebelt be, videó fronton pedig 80 pontot gyűjtött. Az 5,5 colos képmegjelenítővel rendelkező és extraként optikai képstabilizátort is felvonultató nagytesó, az iPhone 6 Plus pedig 84 pontot szerzett fotó fronton, videózás tekintetében pedig 79 pontot tudott összegyűjteni. Végeredményképp pedig mindkét iPhone 82 pontos összevont eredménnyel zárta a DxOMark szigorú tesztjét.

És hogy ehhez képes körülbelül hol tart a konkurencia? Nos, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a 79 pontos Samsung Galaxy S5 állhat fel, melyet a szintén 79 pontos Sony Xperia Z3, illetve az ugyancsak 79 pontos Sony Xperia Z2, a 77 pontos Nokia 808 PureView, a 76 pontos Sony Xperia Z1, illetve az ugyancsak 76 pontos Apple iPhone 5s követ a sorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik