Mobil

3 nap alatt több iPhone 6 fogyott, mint Nokia Lumia 3 hónap alatt

Az újgenerációs almás mobilok a jelek szerint világszerte igen komoly eladási mutatókat produkálnak.

Az Apple szeptember 9-én jelentette be a 4,7 colos kijelzővel szerelt iPhone 6-ot, illetve annak nagytesóját, az 5,5 colos iPhone 6 Plust. Az újdonságok múlt hét pénteken debütáltak a boltok polcain, még pedig a következő kilenc országban: Ausztrália, Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciország, Hongkong, Japán, Kanada, Németország és Japán.

Az Apple máris nyilvánosságra hozta az első eladási adatokat, melyekből kiderül, hogy az iPhone 6-ból, illetve az iPhone 6 Plusból az első három napban több mint 10 millió példányt adtak el világszerte. Ez mindenképpen elismerésre méltó eredmény, hiszen az igen komoly eladási mutatókat produkáló és hatalmas népességű Kínában egyelőre még nem is kaphatóak az új készülékek, melyek e hét péntektől több mint húsz újabb országban lesznek megvásárolhatóak. Hazánkban egyelőre még csak szürkeimportos és igen drága formában férhetünk hozzá az új iPhone-okhoz, melyek hivatalosan várhatóan októberben érkeznek majd meg Magyarországra, előreláthatólag mindhárom szolgáltatóhoz. Az Apple azt ígéri, hogy az iPhone 6-os készülékek idén év végén már mintegy 115 országban kaphatóak lesznek.

Hogy ezt a 3 nap alatt elért 10 millió darabszámot a helyén tudjuk kezelni, érdemes felidézni, hogy a szebb napokat is látott és nemrégiben a Microsoft által bekebelezett Nokia az idei év második negyedévében, tehát 3 hónap alatt mindössze 7,4 millió Lumia okostelefont tudott eladni. És ebben a mennyiségben a szuperolcsó modellektől a legújabb high-end Lumiákig bizony minden benne van. Továbbá még egy adalék: a Samsung 25 nap alatt tudott eladni 10 millió példányt az év elején bejelentett Galaxy S5 csúcsmobilból. Summa summarum, az iPhone 6 lehet bármennyire sokat kritizált és bármilyen drága, világszerte viszik, mint a cukrot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik