Mobil

Nagykijelzős okostelefon korrekt áron

Íme az újabb bizonyíték arra, hogy egy nagyméretű kijelzős készülékért ma már nem feltétlenül kell kisebb vagyonokat kifizetnünk.

Nem is olyan rég a gyártók még csak és kizárólag a felsőbb árkategóriában versenyző, átlagnál jóval nagyobb tudású készülékekbe szereltek nagy képátlójú érintőkijelzőt, ma viszont akár már a “filléres” áron kapható mobilokban is lehet jókora display.

Ilyen például a Gigabyte GSmart Mika M2 is, melybe egész konkrétan egy 5 colos képátlójú és 1280×720 pixeles felbontású IPS LCD érintőkijelző került, melynek 294 ppi-s pixelsűrűsége kellemesen magasnak mondható, legalábbis ebben az árkategóriában mindenképp. A MediaTek MT6582 chipsetben négy darab 1,3 GHz-es órajelű Cortex-A7 processzormag, illetve egy Mali-400MP2 grafikusgyorsító található. Nem éppen egy high-end vas, de a 720p HD kijelző meghajtásához vélhetően ez is tökéletesen elegendő.

A RAM 1 GB kapacitású, a 8 GB-os belsőmemória pedig microSD memóriakártyák révén egyszerűen bővíthető. A szelfire kihegyezett előlapi kamera 5 megapixeles felbontású, a hátoldali főkamera révén pedig maximum 13 megapixeles fotók, illetve Full HD videók rögzíthetők. Az Android 4.4.2 (KitKat) operációs rendszerű újdonság 21 Mbit/s-os HSPA mobilnettel van felvértezve, ezenkívül pedig említést érdemel még a b/g/n szabványú Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, a GPS-vevő, a sztereó FM rádió, illetve a 2000 mAh kapacitású akkumulátor. A dupla SIM-slotos Gigabyte GSmart Mika M2 Oroszországban 6990 rubeles (44 ezer forint) kártyafüggetlen áron kapható, hazánkban viszont sajnos csak drágábban, 60 ezer forint magasságában szerezhető be.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik